Wat kan ik eten voor en na het sporten? Moet ik drinken tijdens mijn training en hoeveel? Heb ik supplementen nodig? Ik train voor de (halve) marathon, hoe voorkom ik “de man met de hamer”? Ik train me suf in de sportschool maar ik zie bijna geen resultaat wat kan de juiste voeding voor mij betekenen?

Zoveel sporten, zoveel mensen, zoveel vragen. Door al deze individuele verschillen is het onmogelijk om een algemeen antwoord of advies te geven. Een plan op maat is essentieel voor het te behalen resultaat.

Een goed voedingspatroon is voor elke sporter belangrijk en essentieel. In mijn adviezen aan sporters hanteer ik de voedingspyramide. Die bestaat uit drie lagen: Basisvoeding, Sportspecifieke voeding en Sportsupplementen. 

Het is voor iedere sporter belangrijk om je basisvoeding op orde te hebben. Het vormt de basis voor het verbeteren van je fitheid en prestatie. Dit nemen we de dus als eerste onder de loep. Pas als dit op orde is gaan we kijken naar de sportspecifieke voeding die je verder kan brengen in je prestaties. En als het echt nodig is kijken we of sportsupplementen jou misschien het laatse zetje kunnen geven tot het perfecte resultaat.